Hoe gaat het bij eerste consult?
De acupuncturist besteedt veel tijd en aandacht aan het stellen van een goede diagnose. De meeste mensen kunnen duidelijk hun klacht benoemen. Dat is belangrijke informatie maar voor de acupuncturist is het niet genoeg.
Behalve een uitgebreid gesprek over uw klachten komen er ook andere dingen aan bod, zoals uw eetlust, stoelgang en slaappatroon. Als u een vrouw bent, vraagt de acupuncturist naar het verloop van uw menstruatie-cyclus. Ook wil zij dingen weten over uw dagindeling, uw werkzaamheden etc.
Voor het stellen van de juiste diagnose maakt de acupuncturist , behalve van een vraaggesprek, ook vaak gebruik van de tongdiagnose en de polsdiagnose. Daar waar zij dit wenselijk acht probeert ze aanvullende informatie te krijgen middels een Bioresonantie-test.
Deze brede invalshoek geeft de acupuncturist een goed beeld van uw dagelijkse functioneren. Omdat zij lichaam en geest als één geheel ziet, is zij op zoek naar aanvullende informatie. En daaruit kan zij dan afleiden hoe het is gesteld met uw energiebalans en komt ze een juiste acupunctuurdiagnose te komen. Dit is noodzakelijk om de voor u meest geschikte acupunctuurpunten te selecteren.
Na het onderzoek worden de bevindingen met de patiënt doorgesproken en wordt er eveneens gesproken over hoe de klacht heeft kunnen ontstaan en wat de acupuncturist kan betekenen bij het oplossen van deze problemen. Wanneer overleg met uw (huis)arts nodig is, wordt dit met u besproken. Na het eerste onderzoek geeft de acupuncturist, als het kan, u een indicatie over de behandelingsduur, het aantal behandelingen en het verwachte behandelingsresultaat. Als de tijd het toelaat, zal er direct gestart worden behandelen.
Daar waar nodig adviseert de acupuncturist soms een afspraak met een van de osteopaten, omdat een beperkte beweeglijkheid van bepaalde structuren (bv. wervelkolom, littekenweefsel) wordt geconstateerd. Soms volgt daar een gecombineerd behandelplan uit: u wordt dan afwisselend door de acupuncturist en een van de osteopaten in ons centrum behandeld.
Acupunctuur
- Acupunctuur in het kort
- Voor wie is acupunctuur geschikt?
- Hoe gaat het bij eerste consult?
- Wat moet ik meenemen voor mijn eerste afspraak?
- Hoe ziet een behandeling eruit?
- Mag ik na een behandeling sporten?
- Hoe lang duurt een behandeling?
- Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
- Wat kost een behandeling?
- Vergoedt mijn verzekeraar het?
- Heb ik een verwijzing nodig?
- Wat moet ik weten voordat ik een acupunctuurbehandeling krijg?
- Hoe voel ik me na een behandeling?
- Hoe werkt acupunctuur nu precies?
- Moet je erin geloven?
- Wanneer kan ik voor een behandeling terecht?
- Hoe maak ik een afspraak?
- Mijn klacht staat nergens op jullie site, heeft het dan wel zin dat ik een afspraak maak?
- Ik weet niet welke therapie geschikt is voor mij, wat moet ik dan doen?