Bioresonantie in het kort
Het woord ‘bio’ betekent leven en verwijst naar levende systemen zoals mensen, dieren, planten en micro-organismen. ‘Resonantie’ is afkomstig van het Latijnse woord ‘resonare’, wat meetrillen betekent. Bioresonantie heeft dus te maken met levende systemen die in een bepaalde frequentie meetrillen. Om iets mee te laten trillen (resoneren) moet de trillingsfrequentie van de zender overeenstemmen met die van de ontvanger.
Van dit principe wordt gebruik gemaakt bij bioresonantie. Uitgangspunt is dat alle materie in de natuur een eigen trillingsfrequentie heeft. Dit geldt ook voor (de structuren van) het menselijk lichaam. Deze zwakke electro-magnetische trillingen ontstaan door chemische processen in de cellen. Het is deze lichaamseigen informatie die bij bioresonantie gebruikt wordt; zowel om inzicht in de klachten te krijgen als ook om mee te behandelen.
Ziekteprocessen beginnen met verkeerde, disharmonische trillingen, die de chemische processen verkeerd aansturen. Het is dus belangrijk om deze besturing van het lichaam in evenwicht en onder controle te krijgen.
Ook de in het lichaam opgeslagen frequenties van vreemde stoffen, zoals bijvoorbeeld amalgaam, bacteriën, virussen en ontstekingen kunnen dit frequentiebeeld verstoren .
- Deze trillingsfrequenties zijn te meten en te beïnvloeden met een bioresonantieapparaat. In het apparaat worden door een filter de harmonische en disharmonische trillingen van elkaar gescheiden. Met behulp van het meetapparaat worden goede (harmonische) trillingen versterkt waardoor organen en orgaansystemen worden gestimuleerd en ondersteund. Het is ook mogelijk om schadelijke of verstorende (disharmonische) trillingen te verzwakken of uit te doven, waardoor het lichaam zich weer kan herstellen.
Bioresonantie
- Bioresonantie in het kort
- Voor wie is bioresonantie geschikt?
- Hoe gaat het bij het eerste consult?
- Wat moet ik meenemen voor mijn eerste afspraak?
- Waaruit bestaat een vervolgbehandeling?
- Hoe lang duurt een consult?
- Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
- Wat kost een behandeling?
- Vergoedt mijn verzekeraar het?
- Mag ik na een behandeling sporten?
- Heb ik een verwijzing nodig?
- Moet je erin geloven?
- Wanneer kan ik voor een behandeling terecht?
- Hoe maak ik een afspraak?
- Mijn klacht staat nergens op jullie site, heeft het dan wel zin dat ik een afspraak maak?
- Ik weet niet welke therapie geschikt is voor mij, wat moet ik dan doen?