Dry needling is een behandelmethode waarbij met een acupunctuurnaaldje triggerpoints in de spieren worden behandeld.

Een triggerpoint is een plek in een spier waar een aantal spiervezels in gespannen toestand blijven en niet meer kunnen ontspannen. Deze “spierknopen” kunnen lokaal drukpijn veroorzaken maar ook uitstralende pijn in andere plekken in het lichaam veroorzaken. Zo kan een triggerpoint in een van de nekspieren uitstralende pijn veroorzaken in bijvoorbeeld de bovenarm. Naast pijn kunnen triggerpoints ook stijfheid, bewegingsbeperking, krachtsvermindering en tintelingen veroorzaken.

Triggerpoints ontstaan vaak door langdurige, eenzijdige belasting. Daarbij kunt u denken aan werkhouding maar aan ook sporten en standsafwijkingen van de wervelkolom. Stress bevordert ook het ontstaan van de triggerpoints. Het doel van de behandeling is het zoveel mogelijk uitschakelen van deze triggerpoints en daardoor vermindering van de pijn en verbetering van de beweeglijkheid te verkrijgen.

In ons centrum worden de dry needling behandelingen uitgevoerd door onze acupuncturist. Naast de klassieke acupunctuur opleiding heeft zij ook de scholing Dry Needling gevolgd; de perfecte combinatie! Want de acupuncturist kijkt niet alleen naar de te behandelen triggerpoint of pijnpunten, maar beoordeelt ook uw algemene energie. Hierdoor bepaalt zij of een triggerpointbehandeling met dry needling verantwoord is. Als uw energie niet optimaal is, kiest zij voor een zachtere techniek voor de triggerpoints in combinatie met ondersteuning van uw energie. Want het is natuurlijk niet de bedoeling dat u het pijnlijke triggerpoint kwijt bent, maar uw energie ook……Daarom is de acupuncturist dé aangewezen persoon om dry needling toe te passen.

'Wij behandelen geen klachten, wij behandelen mensen' Maak kennis met ons team
NVO NRO
Zorggeschil
© Copyright 2024 Makkink - Centrum voor Complementaire Geneeswijzen