Dry Needling in het kort
Dry needling is een behandelmethode waarbij met een acupunctuurnaaldje triggerpoints in de spieren worden behandeld.
Een triggerpoint is een plek in een spier waar een aantal spiervezels in gespannen toestand blijven en niet meer kunnen ontspannen. Deze “spierknopen” kunnen lokaal drukpijn veroorzaken maar ook uitstralende pijn in andere plekken in het lichaam veroorzaken. Zo kan een triggerpoint in een van de nekspieren uitstralende pijn veroorzaken in bijvoorbeeld de bovenarm. Naast pijn kunnen triggerpoints ook stijfheid, bewegingsbeperking, krachtsvermindering en tintelingen veroorzaken.
Triggerpoints ontstaan vaak door langdurige, eenzijdige belasting. Daarbij kunt u denken aan werkhouding maar aan ook sporten en standsafwijkingen van de wervelkolom. Stress bevordert ook het ontstaan van de triggerpoints. Het doel van de behandeling is het zoveel mogelijk uitschakelen van deze triggerpoints en daardoor vermindering van de pijn en verbetering van de beweeglijkheid te verkrijgen.
In ons centrum worden de dry needling behandelingen uitgevoerd door onze acupuncturist. Naast de klassieke acupunctuur opleiding heeft zij ook de scholing Dry Needling gevolgd; de perfecte combinatie! Want de acupuncturist kijkt niet alleen naar de te behandelen triggerpoint of pijnpunten, maar beoordeelt ook uw algemene energie. Hierdoor bepaalt zij of een triggerpointbehandeling met dry needling verantwoord is. Als uw energie niet optimaal is, kiest zij voor een zachtere techniek voor de triggerpoints in combinatie met ondersteuning van uw energie. Want het is natuurlijk niet de bedoeling dat u het pijnlijke triggerpoint kwijt bent, maar uw energie ook……Daarom is de acupuncturist dé aangewezen persoon om dry needling toe te passen.
Dry Needling
- Dry Needling in het kort
- Voor wie is dry needling geschikt?
- Hoe gaat het bij het eerste consult?
- Wat moet ik meenemen voor mijn eerste afspraak?
- Waaruit bestaat een vervolgbehandeling?
- Mag ik na een behandeling sporten?
- Hoe lang duurt een behandeling?
- Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
- Wat kost een behandeling?
- Vergoedt mijn verzekeraar het?
- Heb ik een verwijzing nodig?
- Wanneer kan ik voor een behandeling terecht?
- Hoe maak ik een afspraak?