Uw voeding is uw medicijn, uw medicijn is uw voeding (Hippocrates).

In de orthomoleculaire geneeskunde streeft men er naar met stoffen te werken die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken. De term ‘orthomoleculair’ werd voor het eerst gebruikt in 1968, door professor Linus Pauling. ‘Orthos’ komt uit het Grieks en betekent: juist, recht of gezond, en ‘moleculair’ staat voor: de moleculen betreffende.Langdurige tekorten van micro-nutriënten, (vitaminen, mineralen en sporenelementen), kunnen leiden tot stoornissen in onze stofwisseling. Deze stoornissen kunnen ontstaan door bijvoorbeeld tekorten aan mineralen in de bodem en daardoor in onze voeding maar ook door belasting met schadelijke stoffen, bestrijdingsmiddelen, straling, luchtvervuiling, amalgaan en dergelijke; door stress; door de manier van voedselbereiding in industrie en eigen keuken: veel goede stoffen gaan verloren. De voedingsstoffen die wij tot ons nemen doormiddel van ons eten en drinken, moeten al onze weefsels voeden.

Het lichaam moet worden voorzien van optimale voedingsstoffen, zowel in variatie als in hoeveelheid. Tekorten aan voedingsstoffen kunnen leiden tot klachten en ziekten. Door de voedingsstoffen aan te vullen worden de voorwaarden om te herstellen vergroot. Dit aanvullen kan in de eerste plaats door uitgebalanceerd en weloverwogen eten of eventueel door suppletie van extra voedingsstoffen door middel van voedingssupplementen. Ik streef er naar zoveel mogelijk het dagelijks eetpatroon zo aan te passen dat tekorten hiermee worden weggewerkt; soms is het gebruik van supplementen noodzakelijk. Het toegepaste voedingsadvies en de behandeling met eventueel voedingssupplementen wordt speciaal op de persoon afgestemd.

Om tot een goed advies of behandelplan te komen werk ik op een andere wijze dan in de reguliere geneeskunde gebruikelijk is. Mensen die voor het eerst bij mij komen, zijn altijd verbaasd over de tijd die voor hen is vrijgemaakt en de soort vragen die er gesteld worden. Vaak zijn ze ook verrast met de aandacht die aan hun klachten geven wordt. Om een goed behandelplan op te stellen is het noodzakelijk niet alleen uitvoerig met u over uw klachten te praten, maar ook over allerlei zaken die op het eerste gezicht niets met die klachten te maken hebben..

U kunt vragen verwachten over uw eetlust, de stoelgang en uw slaappatroon. Bij vrouwen wordt er geïnformeerd naar de menstruatiecyclus. Uiteraard sta ik ook uitgebreid stil bij uw dagelijkse voedingspatroon, uw gewoontes én uw valkuilen.

Een preventief orthomoleculair verantwoorde levenswijze kan veel bijdragen aan een gezond lang leven. Als therapie draagt het bij tot herstel van klachten en ziekten of verbetering van de kwaliteit van het leven. Ik help u graag daarbij.

'Wij behandelen geen klachten, wij behandelen mensen' Maak kennis met ons team
NVO NRO
Zorggeschil
© Copyright 2024 Makkink - Centrum voor Complementaire Geneeswijzen