Revalidatie, training en wedstrijden vormen een (meestal gezonde) belasting van het lichaam. Wanneer echter de belastbaarheid van het lichaam onvoldoende is,  kan de belasting voor het lichaam te groot worden en treden er klachten op. Sporters balanceren vaak op het randje van net genoeg belasting om beter te worden of net te veel belasting wat leidt tot blessures. Het komt dus regelmatig voor dat de belasting net iets meer is dan iemand aan kan. Met een aangepaste training of tijdelijk rust herstelt dit meestal. Is dit niet het geval en is er sprake van een steeds terugkerende blessure of steeds nieuwe blessures, dan kan de osteopaat uitkomst bieden.

Omdat de osteopaat het gehele lichaam onderzoekt en niet alleen de regio waar de klacht zich bevindt, kan hij vaak de oorzaak van de blessure wel achterhalen en deze vervolgens behandelen. Vaak blijken chronische sportblessures hun oorsprong elders in het lichaam te hebben.

Steeds terugkerende blessures zijn vaak een optelsom van factoren. Laat de osteopaat zijn oordeel vormen over de factoren die een bepalende rol spelen. Hij zal met u de bevindingen bespreken en een behandelplan voor u opstellen. (zie ook de informatie onder Osteopathie).

Denkt u ook aan osteopathie als preventieve behandeling: door zoveel mogelijk  de verstorende factoren aan te pakken kunt u nieuwe blessures voorkomen en zult u weer goed of nog beter presteren.

Vanwege onze affiniteit met sporters heeft ons centrum een vestiging voor osteopathie in Deventer (Go Ahead Eagles). Menig (top)sporter heeft de weg naar onze praktijk al gevonden!

Voor meer informatie over osteopathie klik hier.

'Wij behandelen geen klachten, wij behandelen mensen' Maak kennis met ons team
NVO NRO
Zorggeschil
© Copyright 2024 Makkink - Centrum voor Complementaire Geneeswijzen